Werken bij

Vacature Juridisch Medewerker

Stichting Rechtswinkel Houten

De Stichting Rechtswinkel Houten is een vrijwilligersorganisatie die de ingezetenen van de Gemeente Houten kosteloos bijstaat bij hun juridische problemen. Wij doen dit door wekelijks, op een dinsdagavond, een inloopspreekuur te houden. Tijdens deze spreekuren zijn er zes tot acht juridisch medewerkers aanwezig die in twee- of drietallen cliƫnten ontvangen en hen voorzien van een zo compleet mogelijk juridisch advies.

Om bovenstaande werkzaamheden mogelijk te maken zijn wij afhankelijk van vrijwilligers. Gelet hierop zijn wij vrijwel altijd op zoek naar vrijwilligers.

Functie-eisen

  • Je bent minimaal tweedejaars rechtenstudent(e) aan een universiteit of HBO-instelling;
  • Je bent enthousiast, sociaal betrokken en hebt goede communicatieve vaardigheden;
  • Je bent minimaal zes maanden beschikbaar;
  • Je bent beschikbaar om minimaal vijf dinsdagavonden per drie maanden aanwezig te zijn; en
  • Je kan aanwezig zijn op onze cursussen en workshops (maandagavond, woensdagavond of donderdagavond).

Wat bieden wij jou?

De Stichting Rechtswinkel Houten biedt je de mogelijkheid om cliƫnten te helpen met hun juridische problemen. Op deze manier kan je zowel jouw studie in de praktijk brengen als aan jouw CV werken. Door het in teamverband oplossen van rechtsvragen vergroot je bovendien jouw communicatieve en sociale vaardigheden.

Ook organiseren wij regelmatig cursussen en workshops die ervoor zorgen dat je up-to-date blijft met de relevante rechtsgebieden. Deze cursussen en workshops worden verzorgd door specialisten in hun vakgebied en vinden plaats op onze eigen locatie of worden gegeven op een advocatenkantoor. Van onze juridisch medewerkers wordt verwacht dat zij aanwezig zijn bij alle cursussen en workshops.

Ten slotte maakt de Stichting Rechtswinkel Houten geregeld tijd vrij voor sociale activeiten, zoals borrels en etentjes.

Solliciteren

Lijkt het jou leuk om ons team te komen versterken en om praktijkervaring op te doen, stuur dan jouw CV, cijferlijst(en) en motivatiebrief naar: bestuur@rechtswinkelhouten.nl. Jouw sollicitatie kun je richten aan de voorzitter.

De sollicitatieprocedure bestaat uit een gesprek met de voorzitter plus de secretaris of de penningmeester, het oplossen van een relevante casus en het meekijken bij de behandeling van een juridisch probleem. Wij streven ernaar om de gehele procedure zo snel mogelijk af te ronden.

  • Openingstijden

    Iedere dinsdagavond houden wij spreekuur van 19:00-20:30.
  • Facebook